DEKALB uljana repica


Danas proizvodnja hrane spada u najvažnije ciljeve čovečanstva. Proizvesti dovoljno hrane i energije za sve naše potrebe i potrebe budućih generacija težak je zadatak. DEKALB kao lider u oblasti poljoprivrede već više od 100 godina nudi nova rešenja u vidu svojih hibrida i tehnologije proizvodnje istih.

DEKALB i SAVACOOP predstavljaju vam hibride uljane repice koji se odlikuju visokim i stabilnim prinosima, visokom tolerantnošću na osipanje zrna sa izrazitom tolerantnošću na bolesti i poleganje. Uz dobro poznate hibride Excalibur, DK Expower i DK Exstorm predstavljamo vam i hibrid koji se prošle godine po prvi put pojavio na njivama - DK Imminent CL.

Ovaj hibrid je stvoren za CLEARFIELD tehnologiju koja daje rešenje u borbi protiv korova i fleksibilnost u primeni herbicida. Tako možemo očekivati visok i stabilan prinos uz optimizaciju inputa i očuvanje životne sredine.

Uljana repica je ozima kultura, kod koje se vegetacija deli na dva perioda: letnje-jesenski i prolećni period. Setva i prve faze razvoja uljane repice (formiranje lisne rozete) odvijaju se u letnje-jesenskom periodu, zatim sledi period jarovizacije tokom zime i nastavak rasta i razvoja u proleće. Svaka faza razvoja uljane repice ima svoje specifi čne bolesti i štetočine i samo pravovremenim delovanjem može se sprečiti nastajanje velike štete zbog oštećenja i/ili gubitka biljaka (sklopa), što bi se konačno odrazilo na visinu i kvalitet prinosa.

“dekalb-uljana-repica”

Proizvodnja uljane repice je vrlo intenzivan proces koji zahteva veliku pažnju. Da bi olakšao posao poljoprivrednicima DEKALB proizvodi hibride koji imaju izuzetnu tolerantnost na bolesti i osipanje zrna, a istovremeno se odlikuju visokim i stabilnim prinosom.

DEKALB katalog uljane repice za 2016. godinu sa svim hibridima i njihovim karakteristikama, možete videti ovde.