HIMALAJSKA LIZO SO U GRUMENU KAO ODLIČAN IZBOR ZA ŽIVOTINJE


Stoka treba da bude u dobroj kondiciji, što znači da posebnu pažnju treba posvetiti izbalansiranoj ishrani.  Životinjama je potreban natrijum i hlor. Odnos između njih i prisustvo u organizmu utiču na održavanje kiselinsko-bazne ravnoteže.

Kada govorimo o himalajskoj soli, mislimo na nerafinisan, neobrađen natrijum hlorid, uz mnogobrojne druge elemente u obliku minerala koji se u prirodi nalaze zarobljeni u kristalu. Himalajska so za životinje je 100% prirodna lizo so i odličan izvor mineralnih suplemenata, koja u tragovima sadrži kalcijum, so, sumpor, kalijum i ostale osnovne elemente koji su od velikog značaja za odražavanje zdravlja životinja kao što su konji, goveda, ovce i ostala stoka.

“himalajska-lizo-so”

Prednost Himalajske lizo soli u grumenu je u tome što nije u mogućnosti da se raspadne, jer je životinje ne jedu (ne žvaću) i u tome što je otporna na različite vremenske uslove; tako je jednostavno možete ostaviti u polju gde će je životinje lizati u tačnoj dozi koja im je potrebna. Ova so je pogodna kao dodatak redovnoj ishrani stoke i divljači, podstiče zdrav rast i razvoj, a po iskustvima farmera, životinje je prosto obožavaju.

To su ostaci netaknutog, neizmenjenog, u celosti prvobitnog, drevnog okeana koji je naglo ispario pre više od 250 miliona godina. Ovi grumeni soli su izvlačeni iz starih rudnika na Himalajskim planinama i očuvani u svom prirodnom stanju daju svoj maksimalni efekat, uz potpunu bezbednost za životnu sredinu. 

Prirodna Himalajska so je najčistija i najzdravija so na svetu. Ima neograničeno trajanje i prirodno se ne zgrušava. Lako se apsorbuje, zahvaljujući jedinstvenoj molekularnoj strukturi. Predstavlja odličan izbor za životinje.

“himalajska-lizo-so”

Savacoop u svojoj ponudi ima himalajsku lizo so za životinje i tzvn. “atraktant” za Jelene i ostalu divljač.

100% prirodan mineralni supliment koji se koristi za privlačenje jelena i doprinosi postizanju njihovog punog kapaciteta. Grumen soli sadrži neophodne minerale i ostale elemente u tragovima koji igraju važnu ulogu u očuvanju zdravlja jelena i u opštem razvoju. Ekstraktovan iz Himalajskih planina i očuvan u svom prirodnom stanju, traje mnogo duže od obične lizo soli. 

Postavite grumen soli na prilagođenu visinu, suvu površinu, po mogućstvu blizu oblasti u kojoj se jeleni kreću, koja je idealna za lov, posmatranje, upotrebu kamera za praćenje ili za očuvanje zdravlja vašeg krda. Može da se koristi i u stočarstvu.

“himalajska-lizo-so”

Nije za ljudsku ishranu.

GARANTOVANE ANALIZE

KALCIJUM, MINIMUM / MAKSIMUM: 0,1% / 0,7%
SO, MINIMUM / MAKSIMUM: 95% / 99%
KALIJUM, MINIMUM: 0,3%
SUMPOR, MINIMUM: 0,1%
GVOŽĐE KAO FE 2+, MINIMUM: 1ppm
MAGNEZIJUM, MINIMUM: 0,1%

Šifre proizvoda: 35032 i 35033

Zemlja porekla: Pakistan Težina: 2,7-3,6 kg