Led sijalice – AKCIJA – Prednosti


Poštovani kupci veleprodaje,

obaveštavamo vas da LED SIJALICE ovaj mesec možete naručiti sa ČAK 20% dodatnog rabata!

Sigurni smo da često slušate o prednostima i koristima energetske efikasnosti LED rasvete u odnosu na tradicionalnu rasvetu. Energetski najefikasnija, najčistija i ekološki najbolja rasveta je LED rasveta, koja je u osnovi digitalna i dolazi sa mnoštvom neverovatnih beneficija.

LED rasveta –prednosti

Kad uporedite LED rasvetu sa ostalim “štedljivim” vrstama rasvete koje su dostupne na današnjem tržištu, videćete da je LED rasveta daleko ispred svih kad je reč o ušteti energije. Verujemo da postoji mnoštvo razloga zbog kojih je bolje da se pređe na LED rasvetu, pa hajde u nastavku da vidimo neke od tih prednosti:

1. Energetska efikasnost.
Za LED rasvetu se smatra da je izvanredan štediša električne energije. Za razliku od klasičnih sijalice, kod LED sijalica se 80% električne energije pretvara u svetlost, dok se samo 20% gubi i pretvara u neke druge oblike energije, kao što je toplota. Poređenja radi, kod klasične sijalice se samo 20% elektične energije pretvara u svetlost dok se ostalih 80% gubi.

2. Dugovečnost.
Dug vek trajanja LED sijalica ističe se kao prednost broj jedan u odnosu na ostale vrste rasvete. Led sijalice i diode mogu da rade i preko 100.000 sati, što bi drugim rečima značilo da im je dužina radnog veka 11 godina neprekidnog rada. Ako biste ostavili LED sijalicu da radi 8 sati dnevno svaki dan, trebalo bi oko 20 godina da prodje da biste morali da je zamentine novom sijalicom.

led-sijalice

3. Ekološke su.
LED rasveta u sebi ne sadrži toksične hemikalije. Većina standardnih sijalica u sebi sadrži mnoštvo šetetnih materijala, kao što je živa, koje mogu biti opasne po životnu sredinu. Takođe LED rasvetu je moguće reciklirati, što će pomoći da se smanji emisija ugljen-dioksida.

4. Ne emituju UV zrake.
LED sijalice proizvode vrlo malo infracrvene svetlosti i gotovo nimalo UV zraka. Zbog gorepomenutih karakteristika, LED rasvetu smatraju vrlo pogodnom za robu i materijale koji su osetljivi na toplotu, kao i za osvetljenje UV osetljivih materijala koji se uglavnom nalaze u muzejima, galerijama, arheološkim nalazištima, itd.

5. Fleksibilnost u dizajnu.
LED rasveta moze da se kombinuje u bilo kom obliku. Dobro dizajniranu LED rasvetu možete koristiti kako biste postigli fantastične svetlosne efekte, ne samo za oči, već i za celokupno raspoloženje.

6. Mogućnost rada u izuzetno niskim ili ekstremno visokim temperaturama.
LED rasveta je idealna za rad u prostorima gde vlada kako niska, tako i visoka temperatura.

Da li je ovih šest najbitnijih prednosti uspelo da vas ubedi? S obzirom da LED rasveta ima mnogo više prednosti od gorepomenutih, potrudite se da, ukoliko već niste, što pre pređete na LED i na taj način sačuvate kako planetu tako i vaš novac! 

U nastavku pogledajte koje sijalice možete nabaviti po sniženim cenama:

led-sijalice

*Informacije preuzete sa sajta www.rasveta.net