“START” INOKULANT dodatak za silažu


U modernom stočarstvu, pogotovo proizvodnji mleka, silaža ima svakim danom sve veći značaj. U regionima i u doba godine kada je sušenje pokošene mase otežano, a gubici hranljivih materija u polju veliki, siliranje predstavlja metod spremanja hrane.

dekalb

Pošto se kiseonik gaženjem izbaci iz silažne mase i stvore se anaerobni uslovi (bez kiseonika), korisne bakterije počnu da se razmnožavaju. Prvo bakterije sirćetno kiselog vrenja brzo spuštaju pH vrednost i povećavaju kiselost silažne mase. U isto vreme i bakterije mlečno kiselog vrenja se brzo razmnožavaju i počinju da dominiraju u procesu fermentacije. U roku od 3 nedelje one spuste pH vrednost na 4 i na taj način bilo kakvo vrenje druge vrste je sprečeno, a formirana je silaža kao stabilan proizvod. U tom trenutku sadržaj mlečne kiseline je oko 6% od ukupne suve materije silaže.

dekalb

Prirodna količina bakterija mlečno kiselog vrenja na biljkama iznosi samo 1% u poređenju s 99% drugih bakterija koje uzrokuju prirodni raspad bilja. Pri siliranju želimo upravo obrnuto, intenzivnom mlečno kiselom fermentacijom sačuvati hranjivu vrednost silaže.

dekalb

“START” je dobro izbalansirana mešavina homogenih mlečnokiselinskih bakterija koje svojom aktivnošću pripodno konzerviraju silažu i senažu.

Efekat inokulacije sa “START”-om na fermentaciju i hranljivu vrednost silirane cele biljke kukuruza, je značajno povećanje u očuvanju suve materije, snižena pH vrednost u toku fermentacije i nakon izlaganja u aerobnim uslovima (otvaranja), smanjeno kvarenje, oceđivanje i zagrevanje silaže, kao i povećanje svarljivosti obroka.

dekalb

Povećan apetit kod krava i povećan unos suve materije rezultira povećanjem proizvodnje mleka za 1-2 litre po kravi dnevno ,odnosno 300-600 l mleka po kravi godišnje i značajno bolji dnevni prirast u tovu junadi.

Inokulant “START” za silažu u pakovanju od 200 grama je dovoljan za 50 tona silaže.

PRIMENA:
Jedna kutija od 200gr se rastvori u 6-8l vode, dobro izmeša nakon čega se dodaje voda do 50l. Za silažu se koristi 1l po toni mase.

dekalb

Nabavite “Start” Inokulant - dodatak za silažu po povoljnoj ceni!!!
Šifra proizvoda: 04557