19.05.2022

Adekvatna zaštita prilikom prskanja - jednokratna zaštitna odela Monsun




Poštovani kupci, kako su u toku prolećni radovi u voćnjacima, vinogradima i baštama, a samim tim i upotreba štetnih hemikalija, adekvatna zaštita je imperativ.

Kvalitetno zaštitno odelo, maska, naočare i odgovarajući filteri, rukavice i obuća su od izuzetnog značaja, kao i pridržavanje uputstva njihove primene i održavanja.
 Jednokratna odela i maske koja se preporučuju za jednu upotrebu, nije ispravno koristiti više puta.

Iz Savacoop asortimana izdvajamo sledeću ličnu zaštitnu opremu:



Jednokratni zaštitni kombinezon 3BLX36 Monsun
_____________


3BLX36 je oznaka modela za jednokratni kombinezon sa kapuljačom, sa elastičnom gumom u rukavu i u predelu struka, sa prednjim kopčanjem na cibzar. Preporučuje se za jednu upotrebu, ne koristiti više puta.

Zaštitno odelo (kombinezon) dizajnirano za zaštitu od štetnih,opasnih supstanci kako čoveka tako i osetljivih proizvoda. Uglavnom se koristi za zaštitu od opasnih supstanci, čvrstih čestica, tečnih ili aero zagađenja. Koristiti ga sa ostalom zaštitnom LZO opremom (rukavice, maska, odgovarajuća obuća).

Odelo je usaglašeno sa standardima po Direktivi 2016/425. I ispunjava zahteve standarda odela za zaštitu od hemikalija i ima oznaku CE i spada u Kategoriju III lične zaštitne opreme.


Odelo je dostupno u sledećim veličinama: L, XL, XXL i XXXL.



STANDARDI:

Model 3BLX36 je u skaldu sa Evropskim standardima za odeću za zaštitu od Hemikalija definisan u „Tip6“ , „Tip5“, „Tip4“ :
Tip 6: EN 13034:2005+A1:2009 Zaštitna odeća koja štiti od hemikalija-celo odelo je testirano na H2SO4 i NaOH.
Tip 5 : EN ISO 13982-1:2004+A1:2010 Zaštitna odeća koja štiti od čvrstih čestica -odelo je testirano na probijanje čvrstih čestica. Odelo zadovoljava zahteve L jmn, 82/90 ≤ 30% i L S,8/10 ≤ 15% .
Tip 4: EN 14605:2005+A1:2009 Zaštitna odeća koja štiti od tečnih hemikalija-odelo je testirano na prskanja visokog nivoa.

NAPOMENA:

• Procena korišćenja zaštitnog odela je isključivo na odgovornost korisnika.
• Zaštitno odelo ne bi trebalo koristi gde postoji mogućnost oštećenja od visoko otrovnih /opasnih hemikalija na koje odelo nije testirano.
• Odelo može biti kontaminirano prilikom skidanja, i treba ga ukloniti tako da se izbegne kontaminacija subjekata.
• Pre upotrebe obavezno pročitati uputstvo.



Preporuka Savacoop-a je da se zaštitite u potpunosti prilikom prskanja. Izdvajamo prateću LZO opremu u tu svrhu: 





Zaštitne naočare sa trakom Goggle Azahara NK-za hemikalije
_____________


AZAHARA NAOČARE su dizajnirane da štite od mehaničkih rizika, hemikalija, prašine i kapi ili magle tečnosti. Nudi široko vidno polje zahvaljujući dizajnu . Okvir je napravljen od vinil materijala i njegov dizajn omogućava da se koristi sa većinom sopstvenih naočara sa dioptrijom korisnika. Okular od polikarbonata nudi odličnu zaštitu od mehaničkih opasnosti. Traka za podršku je podesiva da odgovara različitoj morfologiji korisnika.


KARAKTERISTIKE:
Težina: 0,107 kg.

Verzije boja:

Bezbojni NK – C Bezbojni NK (zatvoren)
Incolora – C Incolora (zatvoreno)
Bezbojna
Smoke
Žuta
Pakovanje: 
6 jedinica/kutija
Norme: EN 166: 2001 · EN 172: 1994/A1: 2000/A2: 2001 · EN 170: 2002



Polumaska 800 bez filtera
_____________


Polumaska napravljena od kompozitnog TPU najnovije generacije nudi lakoću, fleksibilnost i udobnost za bolje rešenje za zaštitu disanja. Hipoalergenski TPE materijal ne izaziva alergijske reakcije, čak i nakon duže upotrebe, i ne stvara iritaciju na koži; udoban je, bez mirisa, veoma higijenski i pogodan za mnoge industrijske procese.

U glavnom telu nalaze se dva konektora za filter i ventil za izdisanje, koji se sastoji od držača ventila i membrane, što olakšava izlazak izdahnutog vazduha. Polumaska je opremljena udobnom trakom za vrat i glavu koja se lako može podesiti na pravu dužinu.

Kompatibilan sa filterima FA1531, FA1532, FA1533, FA1534, FA1535, FA1536.

Proizvod je dizajniran i proizveden u skladu sa Uredbom (EU) 2016/425 i naknadnim amandmanima.