01.04.2021

Kratkotrajna Fiprontix akcija!

Od 01.04.-07.04.2021 u toku je prolećna akcija FIPRONTIX proizvoda u novim blister pakovanjima. Sve artikle možete pronaći po sniženim cenama od 10%. Ponudu Fiprontix proizvoda pogledajte ovde.

Sa višim temperaturama i dolaskom proleća kreće i sezona krpelja i buva. Buve i krpelji najčešće vrebaju iz visoke trave I žbunja pa je neophodno redovno održavanje dvorišta u kom pas ili mačka borave. Košenje travnjaka i čišćenje i dezinsekcija boksa i kućice psa pre početka sezone je obavezno. Buve i krpelji vole topla i tamna mesta, a zimu prežive u polusnu skriveni ispod tepiha, ležaja i u drugim delovima stana.Buve i krpelji su štetni paraziti koji sisaju krv domaćina psa ili mačke, izazivaju nelagodan svrab i iritaciju kože. Psi koji su alergični na buve imaju mnogu burniju reakciju na njihov ujed. Može doći do ozbiljnih, bolnih osipa pa čak i do opadanja dlake. Krpelji ne izazivaju svrab, ali na mestu ujeda može se pojaviti crvenilo kože. Posebno su opasni zaraženi krpelji koji su prenosioci raznih bolesti. Najopasnija je Lajmska bolest, a podaci kažu da je u Srbiji čak 30% krpelja zaraženo. Preduzmite mere kako bi ste smanjili mogućnost da vaš pas ili mačka dođe u kontakt sa ovim štetnim parazitima - zaštite psa preparatima protiv buva i krpelja.

Fiprontix® Spot On za pse se nanosi iskapavanjem iz proizvođačkog pakovanja: plastične tubice sa nastavkom - kapaljkom. Preparat primeniti dok je pas u stojećem položaju. Prvo razgrnuti dlaku da koža postane vidljiva. Preparat se nanosi nakapanjem direktno na kožu, raspodelom na četiri tačke na psu-od ramenog pojasa gde se spajaju lopatice, pa do repnog dela. Preporučeno vreme primene preparata je rano uveče. Dejstvo i zaštita preparatom traju jedan mesec nakon primene.

Fiprontix® Spejza pse se nanosi prskanjem iz proizvođačkog pakovanja: plastične bočice sa mehaničkom prskalicom. Preparat primeniti dok je pas u stojećem položaju. Prvo razgrnuti dlaku da koža postane vidljiva. Primeniti suprotno od pravca kretanja dlake kako bi preparat stigao do kože. Preparat primenjivati prksanjem po celom telu životinje sa razdaljine od oko 20-25cm, nanositi oko 2 do 5ml po 1kg telesne mase psa, odnosno 2-3 aplikacije prskalicom po kg telesne mase za bočicu od 200ml, ili 5-10 aplikacija prskalicom za bočicu do 100ml. Za aplikaciju po glavi preparat naprskati na rukavicu i nežno nanositi na životinju. Ne dozvoliti da preparat dospe u oči i uši psa. Psa očetkati sat vremena nakon primene. Preporučeno vreme primene preparata je rano uveče. Rezidualno dejstvo i zaštita se nastavljaju do mesec dana nakon primene.