17.08.2021

Lukovice cveća renomiranih holandskih proizvođača u asortimanu Savacoop-a




Dragi kupci, obaveštavamo vas da na web shopu Savacoop-a možete pronaći veliki izbor najkvalitetnijih lukovica cveća renomiranih holandskih proizvođača. 

U našem bogatom asortimanu možete pronaći lale, narcise, zumbule, irise, ljiljane, šafrane i mnoge druge cvetne lukovice. Ispoljite svoju kreativnost i uživajte kombinujući različite boje, vrste i mesta na kojima ćete posaditi lukovice. Mi predlažemo da to učinite u bašti, u saksijama na terasi ili prozoru, ili u Vašem domu. Potražite inspiraciju u našem katalogu lukovica cveća.


Saveti za sadnju lukovica


Da bi na pravilan način posadili i negovali lukovice, potrebno ih je držati na polusenovitom ili sunčanom mestu, uz izbegavanje vlažnih i potpuno senovitih mesta.

Lukovice se sade na dubinu od oko 15 centimetara, odnosno najmanje dva puta veću od nje same. Razmak između lukovica, takođe, treba da bude njihova dvostruka širina. Na dno iskopane rupe se prvo stavi sloj peska, rizla ili sitan šljunak. Posle sadnje lukovice treba zaliti da bi se zemlja slegla i eleminisao vazdušni džep. Kada se posade, lukovice treba pokriti malčem, to jest borovim iglicama, lišćem ili slamom da bi se zaštitile od smrzavanja.

Pored fantastičnih lukovica cveća, osvežite svoju baštu nekim od brojnih sadnica ruža koje takođe možete pronaći u našem asortimanu.

Uživajte u planiranju svoje cvetne bašte. Oplemenite svoj životni prostor unikatnim cvećem!