13.07.2022

RAZOR B - Vraća život zemljištu!





Razor B - vraća život zemljištu! Razlaže žetvene i biljne ostatke svih vrsta, oplemenjuje zemljište i vrši kontrolu patogena. Povećajte plodnost vaše njive ili bašte na najzdraviji mogući način uz dokazano dugoročne efekte!



Zašto RAZOR B?
_____________


RAZOR B je inovativna formulacija iz laboratorije Bacillomixakoja sadrži mikroorganizme mobilizatore hranljivih elemenata iz nepristupačnih organskih i mineralnih jedinjenja.Transformaciju mrtve organske materije do mineralnih oblika mogu da vrše samo mikroorganizmi koji su ujedno i glavni akteri RAZOR B preparata.

Bakterijski sojevi iz roda Bacillus sp. koji ulaze u sastav preparata su mineralizatori humusa, polisaharida, proteina, ugljovodonika i drugih organskih materija. Bacillus sp. produkuju ekstracelularne enzime kojima efikasno razlažu organsku materiju različitog porekla.

RAZOR B je najzdravija i najodrživija alternativa paljenju žetvenih ostataka!

 


Šta radi RAZOR B?
_____________

 

  • efikasno razlaže organsku materiju različitog porekla,  
  • obogaćuje zemljište mikroorganizmima čija je uloga da sintetišu i razlažu humus, 
  • osigurava kruženje hranjivih elemenata,  
  • kontroliše fitoparazite, 
  • poboljšava fizičko-hemijske osobine zemljišta.

 


Upotreba RAZOR B preparata?
_____________


RAZOR B se primenjuje kao rastvor za tretiranje zemljišta, žetvenih ostataka ratarskih i povrtarskih  kultura, ostataka voća i vinove loze nakon orezivanja i berbe, ostataka cveća i na početku kompostiranja svih ostataka iz poljoprivredne proizvodnje, u količini od 1-1,5 l/ha u zavisnosti od biljne kulture.

 


Preporuka za tretman strništa
_____________


RAZOR B se može kombinovati sa totalnim herbicidima iz razloga što u njegov sastav ulaze sporogeni mikroorganizmi, koji su kao takvi, otporni na uticaje spoljašnjih faktora životne sredine. Spora kao konzervacijski oblik mikroorganizma će preživeti negativan uticaj sunčevog zračenja i visokih temperatura i aktiviraće se onog momenta kada bude nekom agrotehničkom operacijom uneta u zemljište (setvospremiranjem, oranjem, itd).
 
Tada će se aktivirati razlaganje žetvenih ostataka što će rezultirati mineralizacijom zemljišta i poboljšanjem strukture, a višegodišnjom primenom ovog preparata dobiće se kvalitetnije zemljište i povećaće se sadržaj organske materije i kvalitet prinosa.


Posetite naš web shop i poručite Razor B!