31.10.2022

Sadnice ruža su stigle!
Sadnice ruža u asortimanu Savacoop-a nikada nisu izgledale bolje!

Birajte između jednobojnih ili šatiranih, onih jarkih ili nežnih boja, puzavica ili parkovskih, sa delikatnim mini ili krupnim raskošnim cvetovima. Napravili smo najlepšu selekciju ruža do sada! Kompletan asortiman ruža možete potražiti na našem web shopu SADNICE RUŽA, kao i u našem online katalogu sadnica ruža.

Kako biste iskoristili maksimalni potencijal svojih ruža, tretirajte ih sa mikrobiološkim preparatom Bacillomix Original, 100% prirodnim mikrobiološkim biostimulatorom i oplemenjivačem zemljišta. Ruže će se bolje primiti i ukoreniti, biće zdravije i otpornije na insekte i bolesti, a duže će im trajati i cvet.
 

Način primene: Potopite ruže u 10% rastvor (100 ml u 1 l vode) ili zalijte ruže sa rastvorom 100 ml Bacillomix-a u 10 l vode.


Saveti za sadnju ruža

_____________


1. Ruže se sade na rastojanju od 25-35 cm ili 6-8 biljaka po metru kvadratnom.

2. Sadnice ruže zahtevaju posebnu pripremu pre sadnje. Pre sadnje koren se stavi oko jedan sat u gustu mešavinu zemlje i vode. Ako su oštećeni koren i stabljika, prekratite ih do zdravog dela.

3. Nakon što ste pripremili tlo i označili razmake sadnje iskopajte rupu, širine i dubine 30 cm.

4. Izvađeno zemljište pomešajte sa tresetom ili kompostom.

5. Na dno jame napravite humku i oko nje pravilno raširite koren.
Mesto kalemljenja treba da bude u ravni površine zemlje. Nakon toga, rupu napola napunite pripremljenom mešavinom i pritisnite. Zatim napunite do vrha, ponovo pritisnite i obilno zalijte.

6. Ako postoji opasnost od smrzavanja, ružu nagrnite do 2/3 visine nadzemnog dela. Kad se ruža "primi" nagrnuto zemljište uklonite.


Uživajte u osmišljavanju i sadnji svog ružičnjaka, a za cvetove jarke boje i zavidan vrt će se pobrinuti Bacillomix Original!