08.04.2021

Saveti za bujne muškatle



Predstoji nam vreme uređenja terasa, balkona i dvorišta.
Koje cvetnice odabrati, kako ih kombinovati i na kraju kako negovati biljke tako da Vaš balkon zablista?

Muškatle su uvek odličan izbor zbog velikog broja boja i vrsta. Uprkos maloj količini zemlje koju će deliti međusobno u saksijama, balkonske biljke mogu bujno cvetati tokom čitave sezone, ali za to nam je potrebna dobra zemlja, umereno zalivanje i odabrana đubriva.

____________

Pažljivo birajte zemlju i hraniva
Kada kupujete biljke za presađivanje koristite najbolji supstrat i hraniva kojima ćete Vašim cvetnicama održavati najbolju kondiciju najmanje 6 meseci u saksijama iz kojih bujaju.
Odlična podloga za mlade biljke je izbor kvalitetne zemlje od najkvalitetnijeg humusnog treseta koji već ima dodatak hraniva za početni rast i cvetanje. Pre sadnje na dnu saksije obezbedite drenažu pomoću gline ili kamenja, a zatim saksiju ili posudu do vrha napunite zemljom.

Plantella Ideal  sa rastresitom i prozračnom strukturom. Dodatna bioaktivna glina povećava sposobnost korena da apsorbuje potrebnu vodu i hraniva iz tla. Ovaj humusni treset odlikuju biljna vlakna koja poboljšavaju aktivnost i strukturu tla, čime se omogućuje brza obnova i razvoj korena.

____________

Jednostavna upotreba, visoka efikasnost
Moramo biti svesni da muškatle zahtevaju uravnoteženu prihranu bez gomilanja ili nedostatka hranjiva.
Za prihranu najčešće koristimo tečna đubriva rastvoriva u vodi, koja omogućavaju da biljka u svakoj fazi razvoja dobije dovoljne količine đubriva.
Za prihranu muškatli stručnjaci preporučuju jedinstveno, visokokvalitetno tečno đubrivo sa dodacima organskog porekla i uravnoteženom formulom minerala.

____________

Plantella ima u svom asortimanu visokokvalitetna tečna đubriva za sve vrste biljaka sa dokazanom efikasnošću.

Ukoliko u saksijama sadite samo muškatle, upotrebite specijalno đubrivo Plantella za muškatle sa sastavom NPK 6-6-8 i mikroelementima.
Tečno đubrivo osigurava bujno cvetanje u jarkim bojama, podstiče pravilan razvoj korena i jača otpornost na stres. Možete ga upotrebljavati zalivanjem preko korena ili prskanjem preko listova. Potrošnja je mala, 15ml/1l vode. Doziramo sa poklopcem u obliku merice. Uz redovnu primenu cvetanje će trajati čak do kasne jeseni.