28.05.2021

Sezona je prskanja - zaštitite se na adekvatan način




U uslovima prskanja (voće, povrće, usevi i slično) gde dolazi do isparenja toksičnih materija i koncetracije sitne i toksične prašine, a koja je štetna po zdravlje i bezbednost radnika, neophodno je zaštiti disajne organe korišćenjem polumaski i maski za celo lice, sa izmenjivim filterima adekvatnim za potrebe iste namene.

Podsećamo Vas da zaštite sebe i saradnike korišćenjem sledećih proizvoda:

1. Polumaska 7003 sa izmenjivim filterima

Filteri omogućuju vrlo niski otpor kod disanja i pravilnu uravnoteženost polumaske. Filteri se jednostavno kače EasyLock sistemom. Deo za lice je od mekanog i za kožu ugodnog antialergijskog termoplastičnog materijala, naglavno remenje je za jednostavnu i brzu upotrebu. Testirano i sertifikovano EN 140:1998.

2. Maska za celo lice 9002 sa izmenjivim filterima

Lagana maska za lice, sa polikarbonatnim vizirom, otporna na ogrebotine i udarce (SIST EN166:B). Na prednjem delu je membrana za prenos govora. Podešavanje je jednostavno (jednom rukom) i skidanje (remenje se oslobađa jednim klikom). Testirana i sertifikovana EN 136:1988 CL2.


Filtere za maske pronađite ovde.

Preporuka je koristiti polumasku ili masku za celo lice sa izmenjivim filterima u kombinaciji sa zaštitnim naočarima i zaštitnim vizirom kako toksične materije ne bi došle u kontakt sa kožom lica, a naročito u kontakt sa očima.