10.03.2021

Tečna đubriva za izvanredne biljke




Predstoji nam vreme uređenja bašti i blakona. Koje cveće odabrati, kako ih kombinovati i i na kraju kako ih negovati da Vaš balkon zablista.

_____________

Jednostavna upotreba
Plantella ima u svom asortimanu visokokvalitetna tečna đubriva za sve vrste biljaka sa dokazanom učinkovitošču. Možete se odlučiti  da na svom balkonu ili terasi gajite biljke koje cvetaju, šarmiraju lepim liščem , ili tegle sa citrusima, a neki od Vas ipak će odabrati da svoj balkon ukrase orhidejama. Za šta god da se odlučite, Vaš izbor možete prihraniti Plantella tečnim đubrivima. Laka za upotrebu – količinu đubriva doziramo čepom kao mericom.

_____________

Sadnja muškatli
U saksije i posude za cveće posaditi muškatle, a pri sadnji koristite Plantella specijalno đubrivo za muškatle sa sastavom NPK 6-5-10 i mikroelementima. Tečno đubrivo osigurava bujno cvetanje u jakrim bojama, podstiče pravilan razvoj korena i jača otpornost na stres.

_____________

Vitamini i aktivatori cvetanja

Nakon 3 – 4 nedelje letnje cveće potrebno je dohraniti jednom nedeljno. Plantella Cvet je jedinstveno  đubrivo na tržištu, uz hranjiva obogaćeno je i organskom komponentom iz morskih algi kao i sa 11 vitamina koji aktiviraju bujno cvetanje do jeseni. Koristi se trećina merice-čepa, ili 15 ml na dve litre vode. Kao rezultat dobićete formiranje više cvetnih pupoljaka, biljka će bolje podnositi sušu i biće jedrija, dok će cvet biti intenzivnije boje. Zbog  sastava aminokiselina i vitamina cvetnice će biti otpornije na bolesti i insekte, ali i na niske i previsoke temperature. Ako imate pretežno zelene balkonske biljke upotrebite Plantella List, koji podstiče zdrav rast korena i blistavo zeleno i zdravo lišče, nahranjeno vitaminima i algama. Istraživanjem  u nezavisnim laboratorijima dokazano je, da će se nakon 1. meseca prihranjivanja Plantella Cvetom pokazati 30% više cvetnih izdanaka. Plantella Cvet  i List omogućuju do 50% veće razrastanje korena nego obična đubriva na tržištu.

_____________

Citrusi ili orhideje
Ako više volite mediteranski vrt na balkonu, trebaće vam  Plantella Specijalno đubrivo za citruse za ubrzan rast, cvetanje i rodnost sa posebno prilagođenim sastavom NPK 10-5-15 i dodacima. Povoljno deluje na rast, cvetanje i proizvodnju šećera , kao i na bogat rod.
Za ljubitelje orhideja - raskošna cvetajuća orhideja može se potići i održavati sa Plantella Specijalnim đubrivom za orhideje. Dovoljno je da 10 ml đubriva doziramo jednostavno poklopcem  u 1l vode i time zalijemo substrat. Biljka će dobiti više cvetnih izdanaka,a redovna prihrana osigurava brojne cvetove i bujnije cvetanje.