Fontelis®

Novi vrhunski fungicid u zaštiti jagode i povrća✓ Novo rešenje protiv sive truleži i pepelnice jagode


✓ Najširi spektar delovanja u povrću


✓ Pakovanje prilagođeno zahtevu proizvodnju

About Savacoop

Novi vrhunski fungicid u zaštiti jagode i povrća


Fungicid Fontelis® dolazi iz renomirane kompanije Corteva i spada u grupu SDHI fungicida. Aktivna materija pentiopirad nova je na našem tržištu. Za kratko vreme, tek druga godina primene, postao je standard u zaštiti jabuke na imanjima profesionalnih proizvođača.


Najširi spektar delovanja od svih fungicida u zaštiti jabuke – čađava krastavost, pepelnica, alternarijska pegavost i botritis. Takođe, pruža odličnu zaštitu breskve protiv svih monilioza, uključujući i trulež ploda M.fructicola, koja jeposebno opasna kod izvoza plodova. Istovremeno, pouzdan protiv pepelnice breskve.

Novo rešenje protiv sive truleži jagode


Fontelis® se primenjuje u dozi od 0,9-1 l/ha (100 ml/100 l vode) u cilju zaštite od sive truleži i istovremeno suzbija i pepelnicu jagode.


Siva trulež („botritis“) je visoko osetljiva na Fontelis® što ovaj proizvod dovodi u poziciju najekonomičnijeg vrhunskog fungicida u zaštiti jagode! Proverite cenu kod vašeg apotekara.


Treba ga koristiti od početka cvetanja, u smeni sa fungicidom Celus® Top (fludioksonil + ciprodinil). Tako se obezbeđuje potpuna antirezistentna stategija, sa tri različita mehanizma delovanja.

jagode
2979DC72-AF7A-404B-850B-DBD98A4CA53FAbout Savacoop

SAVACOOP PREPORUČUJE

About Savacoop
2979DC72-AF7A-404B-850B-DBD98A4CA53F

Najširi spektar delovanja u proizvodnji povrća

Fontelis® je registrovan za primenu u najznačajnijim povrtarskim vrstama.


Paradajz, paprika, plavi patlidžan: ukoliko se cilja siva trulež, pepelnica, alternarijska pegavost dovoljna je doza primene od 1,5 l/ha (150 ml/100 l vode). Ukoliko postoje problemi sa belom truleži doza treba da je 2 l/ha(200 ml/100 l).


Zelena salata, rukola, spanać: protiv sive plesni, bele truleži - 1,5 l/ha (150 ml/100 l vode).


Krastavac: protiv pepelnice i sive truleži - 1,5 l/ha (150 ml/100 l vode).


Od sada i u novom pakovanju,
pogodnom za manje površine – 250 ml!