Brendovi
Bogat asortiman opreme i alata neophodni svakom domaćinstvu
Lična zaštitna oprema visokih performansi
Sadni materijal, supstrati i đubriva visokog kvaliteta za hobiste. Za vrt o kakvom ste maštali!
Šifra Artikla: 31733
Težina proizvoda: | 1.01 kg |
Minimalna količina za poručivanje: | 1 |
Broj komada u transportnom pakovanju: | 1 |
Broj komada na paleti: | 500 |
KARAKTERISTIKE Vinovit je aktivator fermentacije (hrana za kvasce) sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1, specijalno proučen za stimulaciju rasta i razmnožavanja kvasaca, što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa pravilnim i kompletnim tokom. U širi, posebno ako potiče od prezrelog grožđa ili grožđa zahvaćenog sivom plesni (botritisom) Vinovit uspostavlja optimalan nivo amonijačnog azota, kao i dobar odnos vitamina i mikroelemenata. U slučaju usporene fermentacije, zbog visoke temperature, Vinovit doprinosi završetku alkoholne fermentacije. Tiamin (Vitamin B1) kao sastavni deo Vinovit-a delimično umanjuje stvaranje viših alkohola (nepoželjnih za organoleptička svojstva vina) i favorizuje formiranje aromatičnih jedinjenja koja doprinose organoleptičkim svojstvima vina. Pored toga, Vinovit zbog svog specifičnog sastava sprečava stvaranje sumporvodonika.
DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE • 10-30 g/hl Savetuje se dodavanje Vinovit-a u inicijalnoj fazi fermentacije, najkasnije do 50% prevrelog šećera. Dodaje se sukcesivno, uz prethodno rastvaranje u vodi ili širi, uz mešanje u celu masu.
Napomena: Sa 10 g/hl unosi se u širu 20 mg/hl Tiamina (Vitamina B1) i 15 mg/l slobodnog azota. Zakonski limit za dozu Tiamina je 60 mg/hl.
Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Opis
KARAKTERISTIKE Vinovit je aktivator fermentacije (hrana za kvasce) sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1, specijalno proučen za stimulaciju rasta i razmnožavanja kvasaca, što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa pravilnim i kompletnim tokom. U širi, posebno ako potiče od prezrelog grožđa ili grožđa zahvaćenog sivom plesni (botritisom) Vinovit uspostavlja optimalan nivo amonijačnog azota, kao i dobar odnos vitamina i mikroelemenata. U slučaju usporene fermentacije, zbog visoke temperature, Vinovit doprinosi završetku alkoholne fermentacije. Tiamin (Vitamin B1) kao sastavni deo Vinovit-a delimično umanjuje stvaranje viših alkohola (nepoželjnih za organoleptička svojstva vina) i favorizuje formiranje aromatičnih jedinjenja koja doprinose organoleptičkim svojstvima vina. Pored toga, Vinovit zbog svog specifičnog sastava sprečava stvaranje sumporvodonika.
DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE • 10-30 g/hl Savetuje se dodavanje Vinovit-a u inicijalnoj fazi fermentacije, najkasnije do 50% prevrelog šećera. Dodaje se sukcesivno, uz prethodno rastvaranje u vodi ili širi, uz mešanje u celu masu.
Napomena: Sa 10 g/hl unosi se u širu 20 mg/hl Tiamina (Vitamina B1) i 15 mg/l slobodnog azota. Zakonski limit za dozu Tiamina je 60 mg/hl.
Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda
Specifikacija
Preporuka za primenu
Legenda veličina
Sastav
Tretman semena
Ocenite proizvod
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Komentari
Teodora Mandića 9, 21 000 Novi Sad
PIB 100462829
MB 08320560
Radno vreme
Radnim danima 07:30 - 15:30Molimo Vas da odaberete način plaćanja
Obaveštenje o korišćenju kolačića
S primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju upotrebu web kataloga, potvrdite saglasnost korišćenja kolačića i drugih tehnologija za praćenje.