Politika privatnosti

Dobro došli!

Nalazite se u odeljku naše stranice posvećenom zaštiti podataka o ličnosti. Tokom korišćenja naše internet stranice može da se desi da nam poverite neke od svojih ličnih podataka (podataka o ličnosti) na obradu ili čuvanje.
Nama je stalo do toga da znate da Vaše podatke prikupljamo, obrađujemo i čuvamo u skadu sa važećim propisima Republike Srbije prvenstveno Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018), kao i u skladu sa Evropskom regulativom o zaštiti podataka o ličnosti, poznatijom pod imenom GDPR (General Data Protection Regulation).
Vaše podatke prikupljamo isključivo na osnovu Vaše izričite saglasnosti sa Uslovima korišćenja i internet prodaje naše internet stranice.
Ukoliko se u bilo kom trenutku predomislite i ne želite da prikupljamo Vaše podatke, Vaše podatke brišemo, tako što ćete nam uputiti zahtev za brisanje podataka slanjem e-maila na adresu info@savacoop.rs i obavestiti nas da ne želite da više prikupljamo, obrađujemo odnosno čuvamo Vaše podatke. Takođe ukoliko imate bilo koja pitanja u vezi sa zaštitom Vaših podataka i politikom privatnosti možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: info@savacoop.rs
Mi ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne trgujemo Vašim ličnim podacima.
U slučaju da naš sajt sadrži linkove ka drugim internet stranicama, molimo Vas da se adekvatno upoznate sa politikama privatnosti koje se nalaze na tim internet stranicama i načinom na koji ta lica obrađuju podatke o Vama. Imajte u vidu da SAVACOOP nema nikakvu kontrolu nad sadržajem drugih internet stranica, te zbog toga ne možemo biti odgovorni za zaštitu Vaše privatnosti kada posećujete druge sajtove.
SAVACOOP doo neće namerno uzeti u obradu podatke o ličnosti maloletnika, bez prethodne saglasnosti roditelja ili staratelja. Zaštita identiteta i ličnih podataka maloletnika je od velike važnosti, te iz navedenih razloga molimo roditelje i staratelje da edukuju svoju decu o važnosti odgovornog postupanja sa ličnim podacima na Internetu.
Prilikom kupovine, registracije na sajtu ili prijave na sajt i ostavljanjem Vašeg mail-a dajete izričitu saglasnost da Vam se obaveštenja i dokumentacija šalju u elektronskom obliku, na e-mail adresu koju ste ostavili.
 
Na koji način SAVACOOP prikuplja Vaše lične podatke i po kom pravnom osnovu?

1. Registracija i kupovina

SAVACOOP doo je u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ("Sl. glasnik RS", br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) ovlašćen da prikuplja lične podatke od svojih kupaca. Prilikom kupovine na našoj internet stranici Vaši podaci su nam potrebni radi potvrde identiteta Vas kao našeg kupca.
Podatke koje prikupljamo i koji su nam potrebni za Vašu registraciju odnosno kupovinu su podaci o Vašoj kompaniji/pravnom licu, Vaše ime i prezime, e-mail adresa, broj telefona, grad i poštanski broj, kao i broj i ime Vaše ulice.
Svi podaci korisnika internet stranice se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje radnih zaduženja. Svi zaposleni SAVACOOP i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Kupovina na našoj internet stranici je omogućena registrovanim kupcima, odnosno poslovnim Partnerima SAVACOOPa sa kojim SAVACOOP ima Ugovor o saradnji.
 
2. Različite vrste upita koje nam možete uputiti (Ostvarivanje poslovne saradnje, prijava na oglas za posao, isl)

Možete nas kontaktirati ukoliko imate bilo koje pitanje. Postoje razni načini da stupite u kontakt sa nama, najčešće je to slanjem upita putem sajta.
Bez obzira na način na koji ste stupili u kontakt sa nama, ukoliko imate neki zahtev, potrebno je da nam ostavite Vaše ime i prezime, broj telefona ili e-mail adresu, odnosno ostale potrebne informacije koje pristanete da razmenite sa nama u cilju rešavanja Vašeg upita.
Podaci koje prikupljamo na ovaj način se prikupljaju na osnovu Vaše saglasnosti. Služe rešavanju upita i mogu se anonimno koristiti u statističke svrhe i druge slične svrhe koje imaju za cilju unapređenje našeg poslovanja.
Da biste izvršili reklamaciju, potrebno je da nas kontaktirate bilo usmenim putem, pisanim putem, putem telefona, elektronskim putem, odnosno na bilo koji drugi Zakonom predviđen način za izjavljivanje reklamacije kod ugovora zaključenih na daljinu.
Prilikom izjavljivanja reklamacije, potrošač je u obavezi da priloži račun.
Da bismo evidentirali Vašu reklamaciju i uzeli je u rad u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača potrebni su nam sledeći podaci: Podaci o pravnom licu, Vaše ime i prezime, proizvod koji ste kupili,i opis reklamacije. Osim ovih podataka, kako bismo mogli da Vas kontaktiramo, potreban nam je i Vaš broj telefona, odnosno e-mail adresa, tj. Vaša adresa i broj ulice za slučaj da je potreban izlazak na teren.
 
3. Prijava za dobijanje obaveštenja od SAVACOOPa o različitim aktuelnostima i promocijama (Newsletter, mailovi obaveštenja, Viber, SMS poruke)

Vaši podaci se koriste u marketinške svrhe isključivo ako Vi na to pristanete odnosno date nam svoju izričitu saglasnost.
Prilikom posete našoj internet stranici pojaviće se mogućnost da se prijavite za prijem našeg newsletter-a. Newsletter postoji kako biste na vreme bili obavešteni o aktuelnim ponudama i promocijama, elektronskim putem na e-mail adresu koju ste prijavili. Vašu saglasnost za prijem obaveštenja možete opozvati u svakom trenutku. Kada se prijavite na naš newsletter u mailu ćemo Vam poslati uputstva za odjavu.

4. Kolačići

Na našoj internet stranici upotrebljavamo takozvane kolačiće (cookies). Kolačići su fajlovi odnosno datoteke koje Vam internet stranica šalje i koji se čuvaju na Vašem uređaju (kompjuter, laptop, tablet, smart telefon i drugi), ne nanose štetu Vašem uređaju niti sadrže viruse, trojance ili druge softvere koji mogu da prouzrokuju problem u radu uređaja. Kolačići ne sadrže bilo koje podatke o Vašem identitetu, već samo informacije o uređaju koji koristite.
Kolačići nam pružaju informaciju o vrsti sadržaja koji preferirate na našoj internet stranici i pomažu nam da Vam pružimo bolje korisničko iskustvo. Takođe kolačići čuvaju informacije koje ste Vi podesili prilikom Vaše pretrage na internet stranici i omogućavaju Vam da ne morate iznova da unosite potrebne podatke, tj. prilagođavaju internet stranicu Vašim potrebama tako da su informacije koje dobijate su u skladu sa Vašim preferencama (poput informacija o specijalinim akcijama, itd.).
Blokiranjem kolačića i dalje ćete biti u mogućnosti da pretražujete sadržaj na internet stranici, ali nećete biti u prilici da koristite sve mogućnosti koje internet stranica poseduje.
Mi koristimo "kolačiće" za analizu protoka informacija; prilagođavanje usluga, sadržaja i oglašavanja; merenje promotivne efikasnosti; i promovisanje poverenja i bezbednosti.
Određeni kolačići sadrže lične podatke - na primer, klikom na "zapamti me" prilikom prijavljivanja, kolačić će sačuvati korisničko ime. Sada kolačići neće prikupljati informacije koje identifikuju korisnika i umesto toga će prikupiti više opštih informacija, kao što su način na koji korisnici dolaze i koriste sisteme, ili opštu lokaciju korisnika.
Nudimo neke usluge koje su dostupne samo putem kolačića. Uopšteno, kolačići obavljaju do četiri različite funkcije:

    4.1  Obavezni kolačići

Obavezni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Savacoop koristi kolačiće koji su nužni za ispravno funkcionisanje naše web stranice kako bismo omogućili pojedine tehničke funkcije i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo.

    4.2 Trajni

Ovi kolačići obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem browseru, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Koristimo trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisniku olakšava pristup kao registriranom korisniku. Takođe koristimo trajne kolačiće da bi bolje razumeli navike korisnika, da možemo poboljšati web stranicu prema Vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

    4.3 Statistika

Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posetioci komuniciraju sa stranicom. Radi se o kolačićima koji Savacoop-u omogućuju web analitiku, tj. analizu naših stranica i merenje posećenosti, koju Savacoop sprovodi kako bi poboljšao kvalitet i sadržaj ponuđenih usluga.
 
    4.4 Marketing

Marketinški kolačići koriste se za praćenje poseta kroz web stranice. Koriste se kako bi se korisnicima prikazivali relevantni oglasi, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana.
Korisnici su uvek slobodni da odbijaju kolačiće ako njihov pregledač to dozvoljava, mada to može da ometa korišćenje relevantnih funkcionalnosti SAVACOOP portala.
 
Kontakt i žalbe

Pitanja, komentari i zahtevi koji se odnose na ovu Politiku privatnosti su dobrodošli i treba ih uputiti našem Servisnom centru ili na posebno namenjenu e-mail adresu: info@savacoop.rs.
Ako smatrate da se nismo pridržavali ovih pravila o privatnosti, možete pisati na gore navedenu adresu ili nazvati naš Servisni centar na 021/443-217. Molimo opišite što je moguće više detalja o tome kako smatrate da ova Politika privatnosti nije ispoštovana. Mi ćemo istražiti Vašu žalbu odmah.
Ova politika privatnosti je sastavni deo uslova korišćenja internet stranice SAVACOOP DOO. Prihvatanjem Uslova korišćenja i internet prodaje izražavate svoju saglasnost sa ovom politikom privatnosti, odnosno dajete svoju izričitu saglasnost da SAVACOOP doo prikuplja, obrađuje i po potrebi prosleđuje podatke povezanim licima i poslovnim partnerima sa kojima sarađuje prilikom realizacije Vaših prava po osnovu porudžbenice ili reklamacionog zahteva. Politika privatnosti se može menjati tako da će ažurirana verzija uvek biti dostupna na ovoj internet stranici.