13.05.2021

Cornisto Pro - Ostavlja čisto za sobom!




Cornisto Pro
je moderan herbicid koji dolazi iz kompanije Savacoop. Predstavlja spoj dve vodeće aktivne supstance sa upotrebom u kukuruzu: 
Mezotrion 75 g/l i Nikosulfuron 30 g/ha. Primenjuje se u količini od 1,3 -1,5 l/ha (13 do 15 ml na 100 m2).





Kada i kako upotrebiti Cornisto Pro?
_____________

 

Trenutno se kukuruz, na većini parcela, nalazi u fazi razvijenih 3-4 lista. Korovi su u fazi nicanja ili na zakorovljenijim parcelama imaju 2-4 lista. Ukoliko nije izveden tretman posle setve a pre nicanja, ovo je idealna prilika da se iskoristi Cornisto Pro.





Dodatak 1 l/ha herbicida Terazor (terbutilazin 500 g/l) pojačava delovanje Cornisto Pro, ne umanjuje selektivnost i što je najvažnije – produžava zemljišno delovanje. Na ovaj način Cornisto Pro koristimo, pre svega, kao vrhunski herbicid protiv širokolisnih korova. Istovremeno, na lakšim i toplijim zemljištima gde se divlji sirak tek pojavljuje, ovaj tretman će smanjiti populaciju ovog korova. Na hladnijim i težim zemljištima, ovo je rešenje za muharike koje su u fazi nicanja.

Proizvođači koji su koristili herbicide nakon setve a pre nicanja, npr. Vazal (s-metolahlor) + Terazor (terbutilazin), nakon kiša koje su aktivirale zemljišne herbicide, nemaju snažan pritisak korova u ovom trenutku. Drugi talas korova pojaviće se uskoro, kada kukuruz bude imao 6-8 listova, tada je moguće iskoristiti najvažnije prednosti a to su: snaga, najviša selektivnost i kompletnost herbicida Cornisto Pro.

_____________

U fazi kada kukuruz ima 4-8 listova preporučujemo i dodatak biostimulatora Yield ON. Reč je o inovaciji u svetu biostimulatora, proizvod koji je nastao uz pomoć nauke, digitalne tehnologije i ogromnog znanja akumuliranog u inovativnoj kompaniji Valagro. Dobijen je ekstrakcijom bioaktivnih sastojaka iz tri familije biljaka i deluje na ćelijskom nivou. Viši prinos, bolji profit je svakako prioritet, a Yield ON to omogućuje – i do 15% povećanje prinosa!