11.04.2023

Fontelis® - Novi vrhunski fungicid u zaštiti jagode i povrća
Predstavljamo Fontelis®, novi vrhunski fungicid u zaštiti jagode i povrća:

✓ 
Novo rešenje protiv sive truleži i pepelnice jagode
✓ 
Najširi spektar delovanja u povrću
✓ 
Pakovanje prilagođeno zahtevu proizvodnjuO Fontelis® fungicidu
_____________


Fungicid Fontelis® dolazi iz renomirane kompanije Corteva i spada u grupu SDHI fungicida. Aktivna materija pentiopirad nova je na našem tržištu.

Za kratko vreme, tek druga godina primene, postao je standard u zaštiti jabuke na imanjima profesionalnih proizvođača. Najširi spektar delovanja od svih fungicida u zaštiti jabuke – čađava krastavost, pepelnica, alternarijska pegavost i botritis.

Takođe, pruža odličnu zaštitu breskve protiv svih monilioza, uključujući i trulež ploda M.fructicola, koja je posebno opasna kod izvoza plodova. Istovremeno, pouzdan protiv pepelnice breskve.

Novo rešenje protiv truleži jagode
_____________


Fontelis® se primenjuje u dozi od 0,9-1 l/ha (100 ml/100 l vode) u cilju zaštite od sive truleži i istovremeno suzbija i pepelnicu jagode.

Siva trulež („botritis“) je visoko osetljiva na Fontelis® što ovaj proizvod dovodi u poziciju najekonomičnijeg vrhunskog fungicida u zaštiti jagode ! Proverite cenu kod vašeg apotekara.

Treba ga koristiti od početka cvetanja, u smeni sa fungicidom Celus® Top (fludioksonil + ciprodinil). Tako se obezbeđuje potpuna antirezistentna stategija, sa tri različita mehanizma delovanja.

Najširi spektar delovanja u proizvodnji povrća
_____________


Fontelis® je registrovan za primenu u najznačajnijim povrtarskim vrstama.

Paradajz, paprika, plavi patlidžan
: ukoliko se cilja siva trulež, pepelnica, alternarijska pegavost dovoljna je doza primene od 1,5 l/ha (150 ml/100 l vode). Ukoliko postoje problemi sa belom truleži doza treba da je 2  l/ha(200 ml/100 l)

Zelena salata, rukola, spanać
: protiv sive plesni, bele truleži - 1,5 l/ha (150 ml/100 l vode).

Krastavac
: protiv pepelnice i sive truleži - 1,5 l/ha (150 ml/100 l vode).

Od sada i u novom pakovanju, pogodnom za manje površine – Fontelis® 250 ml!