24.04.2024

Lebosol ® Calcium-Forte SC - Kalcijumovo đubrivo jedinstvenog kvaliteta




Poštovani kupci, predstavljamo vam kalcijumovo đubrivo jedinstvenog kvaliteta - Lebosol ® Calcium-Forte SC.

✔ Visok kvalitet i veća vitalnost plodova
✔ Optimalna čvrstina plodova
✔ Duži vek skladištenja
✔ Veća otpornost plodova u transportu


Jedinstven oblik kalcijuma na tržištu
_____________


Kalcijum se u proizvodu Lebosol® Calcium-Forte SC nalazi u obliku jedinjenja Ca-formijat (Ca(HCOO)2. Ovakav oblik kalcijuma je redak na tržištu zbog visoke cene kvalitetne sirovine (koristi se i u prehrambenoj industriji).
 

Upotreba i do samog kraja vegetacije
_____________


Lebosol® Calcium-Forte SC ne sadrži nitratni azot pa se može koristiti do same berbe. Dobro usvajanje pomažu vrlo male količine dodatih aminokiselina.
 




Najbolje usvajanje

_____________


Odlikuje ga brže usvajanje u odnosu na nitratni (Ca NO3) i hloridni (CaCl2) oblik kalcijuma. Zahvaljujući SC formulaciji, sa protektivnim koformulantima, Lebosol® Calcium-Forte SC nije agresivan.
 

Dobro mešanje sa većinom pesticida
_____________


Sa većinom pesticida se Lebosol® Calcium-Forte SC dobro meša, izuzetak je kaptan gde postoji određena fizička inkompatibilnost, ali čak ni u tom slučaju ne dolazi do fitotoksije.



Kalcijum - neophodan element u ishrani voća i povrća
_____________


Uloga kalcijuma u proizvodnji voća i povrća višestruko je značajna, potvrđena je od strane nauke o ishrani bilja i široko prihvaćena u praksi.

Usled nedostatka kalcijuma, kod plodova jabuke dolazi do pojave fizioloških oštećenja, kao što su gorke pege (Bitter spot), staklavost plodova (Watercore) i posmeđivanje pokožice i mesa plodova (Skin and flash browning).

Kod plodova koji nemaju dovoljno kalcijuma, češća je i pojava skladišnih bolesti (Gloesporium sp. gljiva koja uzrokuje gorke pege).



Cilj ishrane kalcijumom je postizanje visokog kvaliteta plodova, optimalne čvrstine, spremnih za čuvanje prema svim zahtevima tržišta.


Nauka kaže da se joni kalcijuma vezuju za pektine obrazujući stabilne veze, kao i za proteine i fosfolipide pomažući stabilizaciju ćelijskih zidova. Pored toga, kalcijum vrši inhibiciju enzima koji razlaže pektine, drugim rečima sprečava mekšanje plodova.


Proizvod nemačke kompanije Lebosol®
_____________


Calcium-Forte proizvod je nemačke kompanije Lebosol®, specijaliste za proizvodnju tečnih folijarnih đubriva i biostimulatora. Fokus je na kvalitetu proizvoda - od inovativnih formulacija preko izbora sirovina, do same ambalaže.


Lebosol® Calcium-Forte SC možete poručiti u našojj online prodavnici na linku CALCIUM-FORTE SC.