30.04.2024

Savacoop predstavio program lične zaštine obuće



Održiv biznis poznaje samo napredak. Stagnacija vodi ka neumitnom dugoročnom propadanju. A kompanija Savacoop više od tri decenije beleži manji ili veći napredak. Početak je obeležen semenom, pesticidima i mineralnim đubrivima, asortiman je poslednjih godina naročito unapređen programom za navodnjavanje, zatim za kuću, baštu i vrtove i naročito odličnim programom lične zaštitne opreme.
Razvoj lične zaštitne opreme razvijan je pažljivim ispitivanjem tržišta i osluškivanjem potreba kupaca. Započeto je sa rukavicama, cipelama i čizmama da bi poslednjih godina ponuda znatno unapređena.
U sektoru lične zaštitne opreme Savacoop obezbeđuje sigurne i inovativne proizvode visokih bezbednosnih standarda koje zadovoljavaju potrebe kupaca.
Nedavno je u Distributnom centru Savacoopa predstavljen prodajni asortiman radne i zaštitne obuće i novine u ponudi free-time obuće. Svoje izuzetno znanje tom prilikom pokazao je menadžer prodaje lične zaštitne opreme Marko Zec.

Glavni cilj skupa je bio upoznavanje prodajnog tima i distributera sa karakteristikama predstavljenih modela kako bi ih što bolje predstavili kupcima i kako bi obezbedili svojim korisnicima adekvatnu i odgovarajuću radnu i zaštitnu obuću za višestruke pozicije rada svojih kupaca-krajnjih korisnika.
Marko Zec kaže da su se trudili da naprave širok izbor radne i zaštitne obuće kao i da postave takav cenovni rang kako bi zadovoljili potrebe svih kupaca, kako u smislu kvaliteta tako i u vidu pristupačnih cena.

  • Svaki kupac je priča za sebe. Ima svoje želje i mogućnosti. Shodno tome smo napravili lager i asortiman. Trenutno u ponudi imamo 97 modela zaštitne obuće i 12 modela zaštitnih čizama posebnog brenda Bekina. Na skupu su predstavljeni brendovi za koje Savacoop ima ekskluzivnu distribuciju: kompanija ICC iz Portugala i njihovi brendovi No risk i Lavoro, kompanija Botsan iz Turske, Češki brend CANIS,  čiji smo eksluzivni distributeri za Srbiju i sve Republike bivše Jugoslavije. Zatim smo predstavili Italijansku komaniju Giasco čiji smo ovlašćeni distributeri za tržište Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske a na kraju smo predstavili brend Bekinu, radne i zaštitne čizme,  za koje imamo eksluzivnu distribuciju za prostor EX-YU, kazao je Marko Zec.

 


O brendu Bekina
 
Bekina je Belgijski brend sa tradicijom dužom od 60 godina. Čizme se proizvode isključivo u Belgiji. Ono što njih izdvaja od ostatka EU tržišta su tehnologija i materijali koje koriste u proizvodnji. BEKINA čizme se proizvode od NEOTANE® materijala (zaštićeno poliuretansko jedinjenje) koji je vodonepropustan i otporan na razne vrste hemikalija. Đonovi su otporni na abrazije, stajnjake, emulzije, ulja i masti a imaju najviši stepen protivkliznosti testiran na svim podlogama i podovima. Imaju samočisteće đonove (ne zadržavaju se koštice od koštunjavog voća, blato, cement, i itd.), a koriste se sve više u mlečnoj i mesnoj industriji, građevinskoj industriji, rudnicima i crnoj metalurgiji. Naročito u agraru brend Bekina kod nas zauzima sve veći tržišni udeo s obzirom na to da smo, do sada na našem tršištu, imali uglavnom gumene, nitrilne i pvc čizme koje se ne mogu pohvaliti izdržljivošću, istrajnošću, ergonomijom i komforom u upotrebi u predhodno navedenim industrijama i uslovima rada.   
 
Marko Zec, menadžer prodaje LZO u kompaniji Savacoop
Činjenica je da smo prilično škrti kada treba nekoga ili nešto pohvaliti. U bilo kojoj oblasti. Potpisnik ovih redova zadivljen je znanjem koje je pokazao Marko Zec u poznavanju lične zaštitne obuće.  O pomenutm modelima radne i zaštitne obuće i čizama je pričao gotovo četiri sata. Zanimljivo, originalno, sa puno korisnih saveta. To znanje nije došlo  preko noći. Sa opremom za bezbednost i zaštitom na radu se ozbiljno bavi već duže od decenije. Počeo je u kompaniji Albo, potom je prešao i radio u kompaniji Trezor Volga, a u Savacoopu je već tri godine. Radi na poziciji Menadžera kategorija i Menadžera prodaje lične i zaštitne opreme.
 
Kada je reč o ličnoj zaštitnoj obući u Savacoopu teže da prate trendove, moderni dizajn i nove tehnologije. Akcenat je na kvalitetu i pouzdanosti proizvoda iz asortimana kompanije, a sve u skladu sa važećim standardima i regulativama EU 425-2016/EEC.
 
Đorđe Simović