Brendovi
Bogat asortiman opreme i alata neophodni svakom domaćinstvu
Lična zaštitna oprema visokih performansi
Sadni materijal, supstrati i đubriva visokog kvaliteta za hobiste. Za vrt o kakvom ste maštali!
Šifra Artikla: 63931
Težina proizvoda: | 1.03 kg |
Minimalna količina za poručivanje: | 1 |
Broj komada u transportnom pakovanju: | 12 |
Broj komada na paleti: | 600 |
Namenjen je za sumporisanje mošta (zdravo grožđe 100 ml, pretežno zdravo grožđe 150 ml, pretežno nezdravo grožđe 250 ml na 100 l mošta) i vina ( u zavisnosti od količine preostalog sumpora vrši se povećanje količine slobodnog sumpora u vinu. Za povećanje 10 mg sumpora dodaje se 20 ml sumpovina, za povećanje od 15 mg dodaje se 30 ml sumpovina. Prednost Sumpovina: za razliku od vinobrana koji se u kiseloj sredini raspada na sumpor-dioksid i kalijum sulfat koji primenjen u većim količinama može izazvati glavobolje, Sumpovin je u obliku sumporaste kiseline koja prilikom reakcije u kiseloj sredini ne daje produkte koji imaju negativan uticaj. 100 g vinobrana= 1 l Sumpovina. Temperatura na kojoj treba dodavati Sumpovin ne sme biti viša od 15-17 stepeni jer u kontaktu sa višim temperaturama dolazi do isparavanja sumpora.PRIMENA: mokro konzerviranje drvenih bačvi ( cilj: sprečavanje razvoja mikroorganizama koji mogu štetno delovati na kvalitet vina i bačve, količina 1:100, po ispuštanju rastvora bačva se ne ispira), sterilizacija staklenih, Inox, pvc posuda kao i cevi u domaćinstvu i industriji (princip kao sa bačvama),konzerviranje voća i povrća ( sterilizacija tegli i flaša: 2% rastvorom sumporaste kiseline= 1 litra sumpovina+ 1,5 litra vode. Konzerviranje voća i povrća: na 10 l pripremljenog rastvora za konzerviranje dodati 10ml sumpovina, dobro promešati i dodavati u sterilizovane tegle i flaše sa voćem/povrćem. Količina zavisi od zdravstvenog stanja voća/povrća. U ohlađeni kompot, džem, ajvar...dodajemo rastvor od 10 ml sumpovina na 10 kg/l i mešamo pri čemu zimnica ostaje zaštićena od kvarenja, zadržava prirodnu boju, čvrstoću i ukus)
Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Opis
Namenjen je za sumporisanje mošta (zdravo grožđe 100 ml, pretežno zdravo grožđe 150 ml, pretežno nezdravo grožđe 250 ml na 100 l mošta) i vina ( u zavisnosti od količine preostalog sumpora vrši se povećanje količine slobodnog sumpora u vinu. Za povećanje 10 mg sumpora dodaje se 20 ml sumpovina, za povećanje od 15 mg dodaje se 30 ml sumpovina. Prednost Sumpovina: za razliku od vinobrana koji se u kiseloj sredini raspada na sumpor-dioksid i kalijum sulfat koji primenjen u većim količinama može izazvati glavobolje, Sumpovin je u obliku sumporaste kiseline koja prilikom reakcije u kiseloj sredini ne daje produkte koji imaju negativan uticaj. 100 g vinobrana= 1 l Sumpovina. Temperatura na kojoj treba dodavati Sumpovin ne sme biti viša od 15-17 stepeni jer u kontaktu sa višim temperaturama dolazi do isparavanja sumpora.PRIMENA: mokro konzerviranje drvenih bačvi ( cilj: sprečavanje razvoja mikroorganizama koji mogu štetno delovati na kvalitet vina i bačve, količina 1:100, po ispuštanju rastvora bačva se ne ispira), sterilizacija staklenih, Inox, pvc posuda kao i cevi u domaćinstvu i industriji (princip kao sa bačvama),konzerviranje voća i povrća ( sterilizacija tegli i flaša: 2% rastvorom sumporaste kiseline= 1 litra sumpovina+ 1,5 litra vode. Konzerviranje voća i povrća: na 10 l pripremljenog rastvora za konzerviranje dodati 10ml sumpovina, dobro promešati i dodavati u sterilizovane tegle i flaše sa voćem/povrćem. Količina zavisi od zdravstvenog stanja voća/povrća. U ohlađeni kompot, džem, ajvar...dodajemo rastvor od 10 ml sumpovina na 10 kg/l i mešamo pri čemu zimnica ostaje zaštićena od kvarenja, zadržava prirodnu boju, čvrstoću i ukus)
Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda
Specifikacija
Preporuka za primenu
Legenda veličina
Sastav
Tretman semena
Ocenite proizvod
Da biste mogli da ostavite komentar molimo Vas da kreirate nalog ili da se ulogujete.
Komentari
Teodora Mandića 9, 21 000 Novi Sad
PIB 100462829
MB 08320560
Radno vreme
Radnim danima 07:30 - 15:30Molimo Vas da odaberete način plaćanja
Obaveštenje o korišćenju kolačića
S primarnim ciljem kako bi vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo i jednostavniju upotrebu web kataloga, potvrdite saglasnost korišćenja kolačića i drugih tehnologija za praćenje.