15.03.2022

AFFIRM® Opti - nesistemični insekticid kompanije Syngenta




Aktivna materija
_____________


Insekticid na bazi aktivne materije emamektin benzoat, izuzetno jakog delovanja na insekte iz reda Lepidoptera. Deluje kontaktno i digestivno, a poseduje i izraženo translaminarno kretanje u tretiranim biljnim delovima, što mu obezbeđuje bolje i duže delovanje.


Primena
_____________


AFFIRM® Opti je nesistemični insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem kompanije Syngenta. Koristi se za suzbijanje jabukinog smotavca (Cydia pomonella), jabukinog savijača (Adoxophyes spp., Archips spp., Spilonota spp.), lisnih minera  (Leucoptera scitella, Lithocolletis blancardela, Perileucoptera spp.) u jabukama, kruškama, dunjama i šljivinog smotavca (Cydia funebrana) u šljivama.

AFFIRM® Opti pripada novoj generaciji Syngenta insekticida, dobijenih pomoću dve inovativne tehnologije: VISIQ® i PEPIT®. Nova VISIQ tehnologija obezbeđuje uštedu preko dužeg perioda zaštite, povećanu efikasnost i nižu količinu primene. Inovativna formulacija štiti čestice emamektin benzoata od razarajućeg efekta UV zračenja, produžava zaštitu do dve nedelje, povećava efikasnost i pouzdanost tretmana.

Naprednu PEPIT® formulaciju granula karakteriše lako rukovanje, bezbednost za korisnika i superiorna svojstva nanošenja. Iak je reč o granulama, kada se sipaju u rezervoar prskalice, ponašaju se kao tečnost, bez formiranja prašine. AFFIRM® Opti pomešan sa vodom brzo se rastvara i može odmah da se nanosi. Bolja kvašljivost i mešanje obezbeđuje visoku selektivnost u mešavini sa fungicidima.


Doze i period upotrebe
_____________

 

U zasadima jabuke, kruške i dunje - za suzbijanje Jabukovog smotavca (Cydia pomonella), jabukovog savijača (Adoxophyes spp., Archips spp., Spilonota spp.), lisnih minera (Leucoptera scitella, Lithocolletis blancardela, Perileucoptera spp.). Količina primene je 2 kg/ha. Vreme primene od pojave ploda veličine 5-10 mm do sazrevanja, za suzbijanje prve generacije smotavca. Prvo tretiranje obaviti pre početka piljenja larvi prve generacije, u fazi pojave “crne glave”, a drugo 7-10 dana nakon prvog.

U zasadima šljive - za suzbijanje šljivinog smotavca (Cydia funebrana). Količina primene je 2.5 kg/ha. Vreme primene od pojave ploda i opadanja latica do sazrevanja, za suzbijanje prve generacije smotavca. Prvo tretiranje obaviti pre početka piljenja larvi prve generacije, u fazi pojave “crne glave”, a drugo 7-10 dana nakon prvog.

Ovaj nesistematični insekticid možete pogledati i naručiti u našoj online prodavnici na linku - 
AFFIRM® Opti