21.02.2022

Akumulatorska leđna prskalica 16 L Dolomite - idealna za tretman voća i vinove loze




Voćnjaci i vinogradi se trenutno nalaze u fazi mirovanja. Prognostičari najavljuju povećane prosečne dnevne temperature sredinom februara, što može da izazove ranije kretanje sokova u biljci. To je razlog da se pripremimo za prvi tretman voća i vinove loze, poznatiji kao zimsko prskanje.

Naša preporuka je dobro poznato Crveno ulje, koje predstavlja kombinaciju bakra (vrlo aktivni bakar oksid) i mineralnog ulja. Doza primene je 1-1,5 % (150 ml ulja na 10l vode). Ovaj proizvod je kontaktni insekto-akaricid koji se koristi protiv jaja lisnih vašiju, jaja kruškine buve, jaja crvenog pauka, šljivine štitaste vaši i prezimljujućih formi bolesti kao što je čađava krastavost jabuke i kruške, šupljikavosti lista koštičavih vrsta ili crne pegavosti („fomopsis“) vinove loze. Takođe, ovaj tretman je značajan iz ugla bakterijskih bolesti („ervinija“) u cilju dezinfekcije stabala. Kod breskve i nektarine predstavlja dobru osnovu za suzbijanje kovrdžavosti lista breskve („tafrina“).

Tretman se može očekivati već početkom marta, a brend Dolomite za ovu aplikaciju preporučuje model akumulatorske leđne prskalice od 16L Dolomite koji spada u izuzetno efikasne leđne prskalice, kapaciteta 3,1l u minuti uz autonomiju baterije 3-4h. Zapremina rezervoara za hemikalije iznosi 16l, uz radni pritisak od 0.16 do 0.6 MPa. Za tačne specifikacije posetite stranicu artikla u našoj internet prodavnici na linku.