Nedeljna vremenska prognoza za period od 05.08. do 12.08.

Vremenska prognozaobjavljeno 2024-08-06



Do srede umereno toplo, u utorak ponegde sasvim malo kiše. Zatim suvo i sve toplije, za naredni vikend i jako toplo. Suša se nastavlja.


Pregled po danima
_____________


Legenda za regione:

R1 – Region Zapadne i Južne Bačke

R2 – Region severna Bačka, severni i srednji Banat

R3 – Region srednji i južni Banat, Stig i Braničevo

R4 – Region Srem, Mačva i Šumadija

R5 – Region centralna i južna Srbija


Do srede promenljivo oblačno, a u toku noći ka utorku ponegde nad regionima R1, R2 i severu regiona R3, R4 i R5 ređa pojava kiše ili prolaznog pljuska.

U utorak tokom danan ova slaba padavinska zona će davati ređu pojavu pljuskova ujutro nad središnjim delovima regiona R3, R4 i R5,a popodne nad jugu regiona R3, R4 i R5. Padavina će biti malo tako da će biti oblasti gde će one izostati.

Do četvrtka noći prijatne uz minimume od +7 do +18 stepeni Celzijusa, a najsvežije će biti u kotlinama viših delova regiona R3 i R5. Tokom dana umereno toplo uz maksimume od +24 do +30 stepeni Celzijusa.

Od četvrtka će se priliv toplog vazduha pojačati tako da će do kraja nedelje biti suvo i sve toplije. Maksimumi prvo od +29 do +35 stepeni Celzijusa, a za sledeći vikend od +30 do +38 stepeni Celzijusa te će opet vladati velike vrućine. Osim toplih dana posle četvrtka će i noći postati toplije te se posebno u većim gradskim celinama očekuju „tropske noći“ gde minimum neće padati ispod +20 stepeni Celzijusa.

U narednih nedelju dana pretežno suvo tako da će se suša nastaviti i samo ponegde na zapadu i jugu regiona R5 i nad regionima R1 i R2 lokalno može pasti oko 5mm taloga.


Marko Čubrilo, prof. geografije

Dodajte komentar