25.05.2022

Osigurajte bujno cveće i zdrave plodove tokom cele sezone




Biljkama su potrebne kvalitetne hranljive materije za pravilan rast i razvoj i bujno cvetanje. Potrebno je da im osiguramo adekvatne hranjive materije tokom cele sezone kada su im potrebne, a one će nas nagraditi bujnim rastom, živahnim bojama i ukusnim plodovima.


Ove godine tvoj balkon će procvetati
_____________


Kako biljke tokom leta intenzivno rastu, treba ih redovno prihranjivati đubrivom za cvetnice Plantella Cvet. Osim osnovnih hranljivih materija, Plantella Cvet đubrivo sadrži i 11 vitamina koje biljke trebaju za cvetanje. Balkonske biljke, koje su prihranjivane na taj način imaju povećanu masu korena zbog čega imaju bujniji rast lišća koje je čvršće i intenzivnije zelene boje. Najuočljivija razlika je u cveću. Kada se prihranjuju Plantela Cvetom, biljke imaju znatno više cvetnih izdanaka ili cveća.

Za one koji su fascinirani muškatlama, odaberite najbolje tečno Plantella Specijalno đubrivo za muškatle.


Sobne lepotice privlačne i tokom letnjih meseci
_____________


Kućnim biljkama potrebna je prihrana tokom cele godine. Uz kvalitetno tečno đubrivo Plantella List koje sadrži morske alge, osiguravamo njihov stalan rast i razvoj.

Alge deluju kao biostimulatori što znači bolje usvajanje hranljivih materija iz zemljišta, što utiče na stalan rast i razvoj. Biljka će takođe biti otpornija u slučaju napada bolesti ili štetočina.

Kod presađivanja biljaka u veću saksiju morate koristiti Plantella List kako bi smanjili šok koji prouzrokuje promena i kako bi se biljka bolje ukorenila. 


Đubrenje je ključno
_____________


Ako više volite mediteranski vrt na balkonu, trebaće vam Plantella Specijalno đubrivo za citruse za ubrzan rast, cvetanje i rodnost sa posebno prilagođenim sastavom NPK 10-5-15 i dodacima.


Đubrenje je ključno
_____________


Za ljubitelje orhideja – raskošna cvetajuća orhideja može se postići i održavati sa Plantella Specijalnim đubrivom za orhideje. Dovoljno je da 10 ml đubriva doziramo jednostavno poklopcem u 1l vode i time zalijemo substrat. Biljka će dobiti više cvetnih izdanaka, a redovna prihrana osigurava brojne cvetove i bujnije cvetanje.